Sig Fra!!!


Author: admin posted in Uncategorised on 05 June 2012, 15:38

Tags: Untagged 


Lørdag havde jeg undtagelsesvist fri- helt fri. Det betød en lang festlig lørdag i form af en tidlig fødselsdag med sjusser og vin og derefter videre til en anden fødselsdag, som stak af natten over : )

Til fødselsdagen om dagen lykkedes det mig i de smukke omgivelser, på trods af et særdeles omskifteligt vejr, at tage et par rigtige fine billeder af et par af gæsternes døtre i det smukke solskin med en glitrende sø i baggrunden.

Jeg er ikke nogen stor fotograf, men det lykkedes mig ikke desto mindre, at få nogle fine meget stemningsmættede billeder af et par piger på 10-12 år som stod ved søkanten.

Da jeg et øjeblik efter viste dem fra min telefon til et par af mine mandlige venner til fødselsdagen, sagde den ene som en joke: "Pas på du den slags kan du få seriøst problemer med", som sagt en joke idet det jo var aldeles uskyldige billeder af to i den grad påklædte piger i modlys ved en sø.

Den næste halve times tid fik vi tre venner ikke desto mindre en snak omkring dette emne, hvor man vel kan sige, at sandheden ramte mig lige i mellemgulvet, og i virkeligheden gjorde mig ret ked af det.

For begge venner kunne fortælle om adskillige oplevelser, hvor de selv eller andre havde skitseret et regelsæt omkring, hvordan voksne mænd i dag skal opføre sig overfor mindreårige piger.

Den ene kunne sågar fortælle, hvordan han for en del år siden havde undladt at hjælpe en femårig pige, som akut skulle tisse udendørs, men han turde ikke hjælpe hende med strømpebukserne, for tænk hvis 'nogen' så det, og misforstod situationen.

Resultatet var jo så i øvrigt at den stakkels pige tissede i bukserne.

Pludselig gik det op for mig, at vi i 2012 er i en situation/tilstand, hvor voksne mænd  får tanker og associationer, som er skræmmende, negative og i øvrigt agerer disse mænd i forskellige situationer ikke instinktivt, men mere med: "Tænk hvis nogen tror jeg har forkerte tanker".

Det er jo fuldstændig forrykt!

At vi i vores oplyste, velstandstider med mulighed og overskud til at være noget for hinanden, har opbygget en tilstand og et samfund, hvor mænd generelt bliver set på som tikkende, ukontrollerbare sexmonstre, som ønsker tilfredsstillelse for enhver pris, også selvom vi skulle tale misbrug af mindreårige!
Hvordan er vi kommet dertil? Og ikke mindst, hvordan kommer vi hurtigst muligt videre til en noget mere klog, nuanceret generel tilstand, hvor vi når frem til, hvad alle jo egentlig godt ved:
Mænd som voldtager og misbruger hører til et meget lille sygt mindretal!

Det er nemt nok, at skyde skylden på de medier, som svælger i månedsvis i selv de mest ydmygende detaljer fra Brønderslev og lignende sager. Men det er også for nemt.

For selvom det åbenbart er blevet helt normaliseret, at komme med ekstremt grænseoverskridende facts i diverse opdagede sager(i den seneste fra Bornholm, har jeg måtte lukke ned, for ikke at blive dårlig), må vi(befolkningen, danskerne) sætte hælene i, og sige: Det her vil vi ikke finde os i. Det går ud over voksne og i den grad også børn, når vi i vores kyske, moralske tilværelse, nærmest pr. instinkt tænker i mænd og misbrug over overskridelse af grænser.

Dan & Pippi

Min seksårige datter har set mig nøgen utallige gange, jeg har sågar puttet med hende i morges, leget hund, og bidt hende(markeret) i numsen! Det starter med os selv, og jeg finder mig personligt ikke i det!

Jeg er far til fire, og jeg ved alt om hvornår børn kommer i en alder, hvor de(desværre) ikke vil putte mere, hvor de vil bade, gå på toilettet og i det hele taget havde deres privacy.

Og den får de med det samme.

Indtil da,kan det ske at min datter kommer uanfægtet ud til mig på toilettet eller når jeg er i bad,og hvis hun er ok med det, er jeg ok med det!

Hvis vi er ude i offfentligheden har jeg i akut situationer trukket hende ind på såvel et dame- som herretoilet for at hjælpe hende. Hun er jo for helvede min datter!  Du må godt stille dig og glo forskrækket på os, når vi kommer ud fra toilettet sammen, jeg er skide ligeglad, det er din undren eller direkte væmmelse, som er problemet!

Mine børn skal ikke opdrages til at være på vagt overfor mænd i deres omgangskreds. Mine børn elsker deres mandlige pædagoger, og jeg kunne ikke finde på at lave nogle restriktioner i den anledning. De skal selvfølgelig have helt basal opdragelse i hvad man må og, hvad man ikke må. Til de få ting man ikke må hører eksempelvis, at man ikke går eller kører med voksne, man ikke kender på forhånd eller som er forhåndsgodkendt af mig, min kone eller andet familiemedlem.

Det er os selv du og jeg, som kan arbejde hen imod en normalisering på dette område, vi skal ikke finde os i det, det er sygt!

Ja naturligvis er det sygt, strafbart og noget som ska slås ned på instinktivt, når der så meget som er mistanke om at børn misbruges. 

Men det syge i denne sammenhæng er at det store, store flertal af moderne, elskelige mænd med evnen til at vise både den bløde og hårde del af at være mand og far overhovedet skal få disse tanker, leve med den frygt, være i defensiven.

Jeg har venner i min kreds, som proklamerede at de ikke var vilde med mandlige pædagoger, og når deres datter nåede en bestemt alder, ville de undgå det.
Jeg sagde fra, fortalte dem, at det er en syg og forkert tankegang, og det skal DU også gøre!
Start diskussionen hvor ubehagelig og misforstået den kan virke!
Skrive debatindlæg, læserbreve, stop den forfærdelige udvikling.
Børn har brug for velfungerende kvinder OG mænd i deres liv ikke kun det ene.
Mænd har ikke kun brug for kontakt med børn og småpiger i stort set alle faser af deres liv, det er er goddam naturligt, med til at gøre os til hele mennesker, når vi taler familie.
Velfungerende børn skal nok sige fra. Og som sagt dette er IKKE en opfordring til at vende det døve øre og blinde øje til situationer eller mønstre, som virker forkerte. For det er også vores opgave at blande os, sige fra og til, hvis vi virkelig føler at her er et barn, som reagerer usundt.Men at jeg selv og mine mandlige venner, kolleger og lidelsesfæller kollektivt skal gå rundt, og være nervøse, det finder jeg mig kraftedeme ikke i! 

Sig fra!

Tal om det!

Diskutér!

Sæt i gang!

Kh.

Dan